There was a problem loading the comments.

Vrste spletnih oglasov

Support Portal  »  Baza znanja  »  Viewing Article

  Print
  • Tekstovni oglasi
Take vrste oglasov običajno najdemo v eNovicah in informativnih novicah (RSS) različnih časopisnih hiš. Tekstovi oglas izgleda tako, da nekaj čisto na kratko napišemo ter za nadaljno branje in ogled objavimo linkano povezavo.

  • HTML oglasi
To je oglas, ki vsebuje kratek opis in sliko ali kakšen drugi grafični element. Med HTML oglase bi lahko šteli eNovice in se toraj pošiljajo preko mailov. Za HTML oglas, ki ga boste pošiljali preko eNovic potrebujete posebno programsko opremo, saj se lahko zgodi, da bodo eNovice pri prejemnikih razmetane, da linki ne bodo delovali, da se slike ne bodo odpirale,...

  • Popup oglas
To je oglas, ki se pojavi v oknu spletnega iskalnika in je sestavljen iz manjšega okenca. Oglas se lahko pojavi, ko pridemo na določeno spletno stran ali preden jo zapustimo. Ta oglas lahko vsebuje karkoli (tekst, animacijo,...) in je najbolj nadležen in zelo neučinkovit oglas, saj pri več kot 90% ljudi vzbuja negativne občutke.

  • Vmesni oglas
Pri nas še dokaj nerazširjena vrsta oglasov, ki deluje tako, da ko želimo s klikom preiti na kakšno drugo povezano stran, nas ta klik vodi do oglasne strani na kateri je potem spet link do naše že prej željene strani.

  • Slikovna pasica ali banner
Je trenutno pri nas najbolj priljubljen način oglaševanja. Slikovna pasica je iz slike (ta je lahko v gif, jepg, ali png formatu), programa kot sta Javascript ali Flash pa prispevata k animiciji slikovne pasice. Slikovna pasica je lahko dolga, kratka, navpična ali vodoravna in je postavljena kjerkoli na strani, ponavadi se nahaja na strani, ki je povezana z njeno vsebino, saj na tak način poiskuša privabiti uporabnike, da bi le-ti nanjo kliknili ter bi bili tako preusmerjeni na njeno osnovno stran.

  • Multimedijski oglas
Uporablja se zvok, animacije, video,...za tak oglas potrebujemo posebno opremo in predvajalnik. Paziti moramo, da ti niso preveč obsežni, saj bi lahko prenapolnili in tako upočasnili uporabnikov računalnik. Multimedijske oglase sedaj lahko vidite tudi na mestnih avtobusih v Ljubljani.

Share via

Related Articles


Self-Hosted Help Desk Software by SupportPal

Tags

© Humanfrog