There was a problem loading the comments.

Spletno oglaševanje

Support Portal  »  Baza znanja  »  Viewing Article

  Print
Ko ste vaše spletno mesto lansirali na svetovni splet poskrbite še za spletno oglaševanje. Oglaševanje na spletu se razlikuje od običajnega oglaševanja, ki ga vidimo po televiziji, na oglasnih deskah, plakatih,...
Pri spletnem oglaševanju se upravlja z informacijami, krepi se stike z ljudmi, izdelke se prodaja na določene načine, na določenih mestih, ob določnem času,... poleg vsega tega pa vam spletni oglaševalci nudijo še podporo in analizo podatkov oz. kako uspešna je bila spletna oglaševalska kampanja.

Zakaj je spletno oglaševanje tako pomembno?

Odgovor je preprost, zato ker že več kot 40% ljudi nakupuje na svetovnem spletu in je za vas nadvse pomembna dobra reklama s katero boste privabili morebitne kupce.
Na žalost mnogo manjših podjetij nima finančnih sredstev za spletne oglaševalske kampanije, pa vendar je sedaj na svetovnem spletu toliko različnih načinov in krajev oglaševanja, da jim vendar le svetujemo posvetovanje s spletno oglaševalsko agencijo, ki se bo prilagodila vašim potrebam in financam ter iz vsega tega iztržila za vas in vaše podjetje kar se da veliko.

Spletna oglaševalska agencija bo skupaj z vami izdelala strategijo oglaševanja, ta običajno vklučuje:

  • Določanje ciljne skupine za vaše produkte ali storitve ( starost, poklic, spol,...)
  • Na katerih mestih bi bilo najbolje oglaševati ( verjetno je nesmiselno na nekem ženskem portalu za kozmetiko oglaševati vodovodne cevi )
  • Kdaj je najbolj optimalno oglaševati
  • Koliko denarja boste porabili za posamezni oglas ter kako pogosto se bo ta pojavljal
  • Katere ključne besede boste optimizirali
  • Kdo bo izdelal vaš oglasni material ter v kakšni oglaševalski vrsti je nabolje oglaševati ( tekstovni oglas, oglas s spletno pasico, popup add, multimedijski oglas,...)
  • Ali boste imeli eNovice, ki so tudi en del oglaševanja in informacij ter kako bodo izgledale in kdo jih bo izdelal
  • Na katerih socialnih omrežjih se boste pojavljali
  • Ali boste naredili raziskavo trga in kdo jo bo naredil ( mnogokrat dobimo presenetljive razultate, ki so nasprotni od našega mnenja in predstav in nam tako analiza trga pomaga pri pravi usmeritvi )
  • V katerih jezikih bodo vaši oglasi ( nikakor si ne želite privoščiti strokovnih napak v kateremkoli jeziku, saj bi to lahko kazalo na vašo nestrokovnost ),...
Kot lahko opazite je parametrov za eno samcato dobro reklamo ogromno, pa vendar vam še vedno nihče ne more garantirati, da bo vaša prodaja zacvetela samo zaradi tega.
Da boste čim več iztržili iz vsega tega, resnično premislite koliko denarja ste pripravljeni vložiti v oglaševanje, prodaja je seveda odvisna tudi od tega kakšen izdelek ali storitev prodajate ter še od ene izmed pomembnejših stvari – kako izgleda vaša spletna stran ali spletno mesto ter ali je funkcionalno, saj vsi vemo, da je vizualni efekt na morebitnega kupca ena pomembnejših stvari, zato vam svetujemo, da za vaše spletno mesto poskrbijo spletni oblikovalci ( ne, ni enako če najamete industrijskega oblikovalca ali tekstilnega, saj se splet v veliko stvareh razlikuje od mnogih stvari in je povsem specifično ustvarjalno okolje ).

In še zadnje kar vam želimo povedati je to, da vam nihče ne more napovedati kdaj bodo vidni rezultati ter ali bodo te rezultati uspešni, kajti včasih se to zgodi zelo hitro, včasih pa rezultat pride šele po letih trdega dela in oglaševanja.

Share via

Related Articles


Self-Hosted Help Desk Software by SupportPal

Tags

© Humanfrog